Pro MX StageTwin Air
MX-Brace logoOptiflex logo

"Tallon Vohland" - USA

Ik was van 1991 tot 2002 MX Adviseur voor de 250cc GP rijder Tallon Vohland (USA)

In 1991 ontmoete ik Tallon Vohland voor het eerst tijdens een van

de Indoor Motocrosses in Maastricht.

Tallon Vohland, geboren op 2-4-1972 en woonachtig in Sacramento California USA.

 Samen met zijn gezin verbleef de Kawasaki rijder na zijn uitstap naar

het Team van Mitch Payton in de USA, gedurende het seizoen 2002 wederom in

Europa en wel te Zolder (B).

Eind oktober 2002 nam Tallon het besluit om te stoppen met zijn race

 carriŤre en vertrok hij voor  een maatschappelijke job terug naar de USA.

Vanaf 1991 tot 2002 was Tallon een geduchte GP rijder in de

klasse 125 en 250cc.

Buiten de MX sport heeft hij als ander hobby's snelle auto's en poolbiljart.

 Zijn favoriete voedsel is pasta en zijn drank gewoon water.

Met zijn lengte van 1.72 m en een gewicht van 70 Kg, plus daarbij zijn

 blauwe ogen en het spontane optreden voor zijn fans, was hij

een geliefde verschijning op de GP. circuits.

Met zijn bijnaam "Lone Wolf" maakte hij  een goede indruk in Europa.

Als opvolger is zijn zoon Max anno 2010 al zeer actief op zijn BMX fiets

en mini Mx motor.

Volg Maximus nu via: https://www.facebook.com/maximus.vohland


Tallon rijd al sinds zijn vierde jaar op motoren, en zijn favoriete circuit was

dat van Payerne in Zwitserland.

Hier een aantal foto's uit Tallon zijn privť album

1987, Rijder voor het Kawasaki Team Green en winnaar van een titel bij Loretta Lynn

1988 -1989 - 1990 Kawasaki 125cc , 4e plaats in de Oostkust competitie

1991, Suzuki 125cc  Zijn belangrijkste race overwinning was de Supercross in de 125cc klasse in Houston in 1991.

1990, Suzuki 125cc

Hier een unieke foto van Tallon (19) samen met zijn broer Tyson (311)

Tijdens zijn verblijf in Europa reed hij voor de volgende MX Teams.

Tallon Vohland Suzuki 1991  Carpi Moto Suzuki Tallon Vohland
1991 - 1992 - 1993, Suzuki 125 cc, Team Carpi-Moto, ItaliŽ
Tallon Vohland 1994 Honda  Tallon Vohland Pepsi Honda
1994    Honda 250 cc, Team Pepsi Honda Becchis,Frankrijk
Tallon Vohland Kawasaki 1995  Tallon Vohland Kawasaki
1995 - 1996, Kawasaki 250 cc, Team Jan de Groot, Nederland
Tallon Vohland 1996 Yamaha  Tallon Vohland Yamaha
1997 - 1998, Yamaha 250 cc, Team Rinaldi 
ItaliŽ

Tallon Vohland Honda USA  Tallon Vohland Honda USA

1999, Honda 125 cc, FMF Honda, USA

Tallon Vohland Kawasaki USA  Tallon Vohland Kawa USA

 2000 - 2001, 125 cc  Team Splitfire / Pro Circuit, USA

  Tallon Vohland HM Kawasaki

2002, Kawasaki 125 cc,  Team Church Kawasaki, Engeland


Tallon zijn palmares:

1982: 4e in het 125cc AMA Supercross Championship, East Coast (Kawasaki)

1989: Monster Energy AMA Supercross Championship 125cc WSX 4th place

1990: 5e in het 125cc AMA Supercross Championship, East Coast (Kawasaki)

1990, 1 career AMA Pro Motocross Championship 125cc MX Win

1991: 4e in het 125 AMA Supercross Championship, East Coast (Suzuki)

1992: 8e in het 125cc FIM Motocross World Championship (Suzuki). Winnaar van 1 GP

1993: 8e in het 250cc FIM Motocross World Championship (Suzuki)

1994: 8e in het 250cc FIM Motocross Wereldkampioenschap

(Team Pepsi Honda Becchis,Frankrijk)

1995: 3e in het 250cc FIM Motocross Wereldkampioenschap

(Kawasaki Team Jan de Groot).

Winnaar van 1 GP

1996: 3e in het 250cc FIM Motocross World Championship

(Kawasaki Team Jan de Groot). Winnaar van 1 GP

1997: 6e in het 250cc FIM Motocross Wereldkampioenschap

(Yamaha Team Rinaldi ItaliŽ). Winnaar van 1 GP

1998: 6e in het 250 FIM Motocross World Championship (Yamaha Team Rinaldi ItaliŽ)

1999: 3e in het 125cc AMA Motocross Championship (FMF Honda, USA)

2000: 3e in het 125cc AMA Motocross Championship

(Kawasaki Team Splitfire / Pro Circuit, USA)

2001: 5e in het 125cc AMA Motocross Championship

(Kawasaki Team Splitfire / Pro Circuit, USA)

FIM

4 FIM - GP Overwinningen

1992, 125cc GP Winnaar-Guatemala (Amatitlan)

1995, 250cc Venezuela (Maracay)

1996, 250cc  BelgiŽ (Kester)

1997, 250cc Spanje (Talavera)






4 generaties Vohland

Tallon werkt nu samen met zijn zoon Max Vohland

Max Vohland 

Volg Max Vohland via deze
link: Max Vohland.htm


Klik hier voor een fotoboek over Tallon zijn USA tijd


MX Boek

Klik op het logo hieronder om uw MX Boek hier rechtstreeks te bestellen!

Bestseller logo

Verder naar een overzicht over Marko Kovalainen

E-mail: motocrossadvies@ziggo.nl # Copyright © 2000 MX Adviseur: Jan MŁller