BCS RacingSwentiboldTwin AirCS-Echt logo
MX-Brace logoBoek 2020Optiflex logo

Roger de Coster logo.

Itom 50 cc Roger de Coster

1961, Roger zijn eerste motor de 50cc BM

Roger hier na zijn overwinning met de ITOM

Trial Roger de Coster

1962 Roger in actie met de BM Trial 50cc motor

Jawa 1964  JAWA Crosser

Hierna werd het in 1963 een JAWA crosser

1964 CZ Enduro

1964, JAWA Zesdaagse / Enduro

Roger fun Bultaco de Coster

Roger in actie met de Funbike

Roger met de Bultaco

RdC CZ 250 cc

1964, CZ 250 cc 

Montesa Roger de Coster

1965, Montesa 125cc USA

Roger met de Yamaha

1966, Yamaha DT-1 in de USA

Suzuki

1971, Suzuki

1980 Honda

1980, Honda

Roger de Coster 1994 Kawasaki

1994, in actie met de Jan de Groot Kawasaki van Stefan Everts

KTM

KTM


Roger de Coster zijn palmares:

#

1962, 50 cc Junior Kampioen van BelgiŽ

1963, 50 cc Senior Kampioen van BelgiŽ

1964, 500 cc Junior Kampioen van BelgiŽ

1964, Winnaar van de Gouden Medaille in de Zesdaagse van Oost-Duitsland

1964, Belgisch Trial kampioen, 175 cc Gilera

#

1966, 1970, 1972, 1974, 1975, 1976, 1977, Belgisch Kampioen 500cc

#

1971, 1972, 1973, 1975, 1976, Wereldkampioen 500 cc

#

1966-1979, 13x Deelnemer aan de "Trofee des Nations"

1966-1979, 13x Deelnemer aan de "Motocross des Nations"

#

Roger behaalde

1x GP overwinning in de 250 cc klasse

36x GP overwinning in de 500 cc klasse

#

1973, Winnaar van de "Nationale Trofee voor Sportverdienste"

1975, Piloot van het jaar


Roger de Coster ook in de AMA Hall of Fame,

klik op het AMA logo voor het verhaal.

AMA Logo


MX Boek

Klik op het logo hieronder om uw MX Boek hier rechtstreeks te bestellen!

Bestseller logo

Verder naar de MX Fotobox >>>> 

E-mail: motocrossadvies@ziggo.nl # Copyright © 2000 MX Adviseur: Jan MŁller