BCS RacingSwentiboldTwin AirCS-Echt logo
MX-Brace logoBoek 2020Optiflex logo

Hennie Rietman 1923 -  1995  †

Hieronder een geweldig overzicht van de door Hennie bereden motoren


In 1946 begon Hennie Rietman met motorcross,

op een geleende 125 cc DKW, (door Hennie Roal Baby genoemd)

Hiervan zoek ik nog een foto !

Rietman 1947

1947, Matchless 350cc

1949 Rietman

1949, Triumph

1950 Salorea Hennie Rietman

1950, Sarolea 500cc

Rietman 1952 Matchless

1952, Matchless

1953 Hennie Rietman BSA  1953 Rietman BSA

1953, BSA 500cc cross- en Betrouwbaarheids motor

1955 FN Kampioen

1955, Kampioen met de FN


Hennie zijn Palmares

1949, Kampioen van Nederland op een Triumph

1950,  Kampioen van Nederland met de Sarolea

1952, Kampioen van Nederland met de Matchless

1953, Kampioen van Nederland met de BSA

1953, Kampioen van Nederland betrouwbaarheidsritten met de BSA

1953, Winnaar van de : Hans de Beaufort beker

1955, Kampioen van Nederland op FN


1949, Motocross des Nations in Engeland te Brand Hatch,

3e plaats met een Fabrieks BSA

1949, Landenwedstrijd in Imola Italië, die door Nederland werd gewonnen,

met de eerste plaats voor Hennie Rietman

1950, Winnaar van de Grand Prix de Léurope in Duinrell (NL)

1950, Motocross des Nations zweden op de Sarolea naar een derde plaats

In 1952 de internationale wedstrijden Lichtenvoorde en Markelo gewonnen

1953 en 1954, Winnaar in St.Anthonis

1954, Motocross des Nations Norg naar een vierde plaats

1955, Denemarken, Motocross des Nations een achtste plaats

1955, tweede in de GP van Norg, met de FN 

1958,  samen met Cees Griekspoor een wedstrijd gereden in Georgië

de toenmalig Sovjet Unie, hier verspeelde Hennie zijn eerste plaats door een

 kettingbreuk

1958 en 1959,  nog nationaal verdienstelijk gereden vele tweede plaatsen,

werd in 1959 nog tweede achter Joep Jansen

Hennie was 37 jaar toen hij in 1959 stopte

Peter Rietman

Met dank aan Peter Rietman voor de foto's en het palmares overzicht,

Peter hierboven op de foto samen met zijn oom Hennie

MX Boek

Klik op het logo hieronder om uw MX Boek hier rechtstreeks te bestellen!

Bestseller logo

Verder naar de MX Fotobox 

 E-mail: motocrossadvies@ziggo.nl # Copyright © 2000 MX Adviseur: Jan Müller