Pro MX StageTwin Air
MX-Brace logoOptiflex logo

 

Geb: 27 November 27, 1979

Nicknamed
“The Goat”
(Greatest of All-Time)

1982, 1984, Yamaha 50 Tri-Zinger  (5 jaar)


1986,Kawasaki KX 


1987, Suzuki 60cc



1990, KAWASAKI KX 60cc (11 jaar)
 

1991, KAWASAKI KX60cc

1992, 85cc Kampioen met Kawasaki


1993, als 13 jarige

 1994 - 1995, KAWASAKI 80cc

1996, Suzuki 80cc


Ricky zijn MX loopbaan

1997 -1998 -1999 - KAWASAKI 125cc

2000 KAWASAKI 250cc

2000, Motocross des Nations Team USA : Ricky Carmichael - Ryan Hughes en Travis Pastrana

2001-2002, HONDA 250cc

2003 - 2004, HONDA  450cc

 

2005 - 2006 -2007, SUZUKI 450cc

2005, Motocross des Nations Team USA: Ricky Carmichael - Tedesco en Windham

2007, Motocross des Nations Team USA:  Ricky Carmichael - Roger de Coster - Tim Ferry en Ryan Villopoto


Palmares van RICKY CARMICHAEL

 

1992:  85cc Kampioen met Kawasaki

1997: Kawasaki AMA 125cc Outdoor Nationals kampioen

1998: Kawasaki 125cc AMA SX Lites East Coast kampioen

1998: Kawasaki AMA 125cc Outdoor Nationals kampioen

1999: Kawasaki AMA 125cc Outdoor Nationals kampioen

2000: Kawasaki AMA 250cc Outdoor Nationals kampioen

2000: Kawasaki Winnaar Motocross der Naties

2001: Kawasaki AMA SX Class kampioen

2001: Kawasaki AMA 250cc Outdoor Nationals kampioen

2002: Honda 250cc AMA SX Class kampioen

2002: Honda AMA 250cc Outdoor Nationals kampioen

2003: Honda AMA SX Class kampioen

2003: Honda AMA 450cc Outdoor Nationals kampioen

2004: Honda AMA 450cc Outdoor Nationals kampioen

2005: Suzuki 450cc AMA SX Class kampioen

2005: Suzuki AMA 450cc Outdoor Nationals kampioen

2005: Suzuki Winnaar Motocross der Naties

2006: Suzuki AMA SX Class kampioen

2006: Suzuki AMA 450cc Outdoor Nationals kampioen

2007: Suzuki Winnaar Motocross der Naties

 

Ricky zijn bijnaam werd: 

"The GOAT"

 Dit staat voor de Greatest of All Time

 Hij behaalde de volgende  resultaten in zijn MX  loopbaan

7 x AMA 450cc  National Motocross kampioen

5 x AMA Supercross kampioen 450cc

Hij won 15 x het AMA Kampioenschap, waarvan,

10 x in Motocross, 5 x Supercross

150 x Winnaar waarvan 102 x in de Motocross en 48 x in de Supercross

Hij had twee perfecte Motocross seizoenen, waarbij hij niet verslagen werd

 in de in 125cc Supercross

Werd 3 x met het USA Team winnaar van de Motocross der Naties


In 2013 werd Ricky opgenomen in de AMA Motorcycle Hall of Fame

Verder was Ricky, 5 x winnaar van de AMA's Rider of the Year.





2014, Mijn persoonlijke ontmoeting met Ricky in Genk


Na zijn Motocross loopbaan in 2007, werd RICKY actief in de

Stock car racing




In 2021, begon Ricky een partnership met de nieuw te ontwikkelen TRIUMPH motocrossmodellen


Boek 2020

MX Boek

Klik op het logo hieronder om uw MX Boek hier rechtstreeks te bestellen!

Bestseller logo


Verder naar de MX Fotobox 

 E-mail: motocrossadvies@ziggo.nl # Copyright © 2000 MX Adviseur: Jan Müller