BCS RacingSwentiboldTwin AirCS-Echt logo
MX-Brace logoBoek 2020Optiflex logo

Gaston Rahier

Gaston Rahier 1947 - 2005 †

Rahier 50cc

1963, Belgisch Kampioen juniors met de 50 cc Benelli

Rahier, CZ Rahier Ossa

1968 - 1970, CZ                                                 1969, Ossa

1972 Husqvarna Rahier

1972, Husqvarna

Rahier Honda

Honda

Rahier KTM

KTM

Rahier Gilera

Cagiva

Rahier, Suzuki cross

1975-1976-1977, Suzuki

Rahier Yamaha

1979, Yamaha

Rahier Gilera

1980, Gilera


Rahier Trial

Ossa Trial


Rahier, BMWBMW Rahier

1984 - 1985, BMW Parijs-Dakar

Rahier, Yamaha PD

Yamaha

Rahier, Suzuki PD

Suzuki


Palmares

1963, Belgisch Kampioen juniors  50 cc

1970 - 1975 - 1976 - 1978, Belgisch Kampioen Inters 250 cc

#

1968, scoorde Gaston zijn 1e Wereldkampioenschappunten in de 500cc klasse.

1974, Zijn eerste GP overwinning in de 250cc klasse

1975, start in de 125cc klasse

1975 - 1976 en 1977, Wereldkampioen Motocross 125cc

Gaston behaalde 29 x overwinning in de 125cc klasse

1977, Winnaar "Belgische Nationale trofee voor Sportverdienste"

#

1974 - 1975 - 1976 en 1978, 4x Deelnemer en winnaar in de "Trophee des Nations"

 1976, werd Gaston geselecteerd voor de Motocross des Nations

samen met Roger De Coster / Harry Everts / Gaston en Jaak van Velthoven.

In het Nederlandse Sint Anthonis wonnen ze samen de prestigieuze MXdN.

 In 1982 kwam er een abrupt einde aan zijn motorcross carrière

#

1984 en 1985, Winnaar van de woestijnrally Parijs-Dakar op een BMW - motor

1985, "Belgische Sportman van het jaar"


MX Boek

Klik op het logo hieronder om uw MX Boek hier rechtstreeks te bestellen!

Bestseller logo

Verder naar de MX Fotobox >>>> 

E-mail: motocrossadvies@ziggo.nl # Copyright © 2000 MX Adviseur: Jan Müller