BCS RacingPro MX StageTwin AirCS-Echt logo
EP LogoMX-Brace logoOptiflex logo

.

27 mei 1964


1972, Met zeven jaar met de Montesa-Trialmotor. 

1973 - 1974 -1975 -1976, Mini crosser

1977, Eerste wedstrijd met 13 jaar

1978, 125cc Yamaha Fins kampioen in de mini-motorcross-serie

1978, Yamaha 125cc in de 16-klasse

1979, Yamaha 125cc Fins Kampioen

1980, Yamaha 16 jaar en won het Finse 125cc Nationale kampioenschap

1981, eerste Grand Prix, 17 jaar.

1982, 125cc Yamaha Fins Kampioen

1981 - 1982 -1983, 125cc Yamaha

 

1983 -1984 -1985, Cagiva 125cc

1985, Cagiva 125cc, FIM 125cc Wereldkampioen

1986, Cagiva 125cc

1986 - 1987 - 1988, Cagiva 250cc

 

1989 -1990 -1991 -1992, Yamaha 250cc

1993, 500cc Honda Grand Prix.

06-06-1993, Laatste wedstrijd  in Faneza (Italy)

1997, Yamaha 500cc

2015, KTM Demo wedstrijd in Italy


Pekka zijn palmares

1978, 125cc Yamaha Fins kampioen in de mini-motorcross-serie.

1979, Yamaha 125cc Fins Kampioen

1980, Yamaha 16 jaar en won de Finse 125cc nationale titel.

1983, Winnaar van de Stuttgart (D) Supercross.

1984, Winnaar Genk (B) Stadioncross Limburghal Inters

#

Pekka was 7 x deelnemer in het Team Finland, in de “MX des Nations”

Team Finland

1982 - 1983 - 1984 - 1985 - 1986 – 1988 - 1990 :

1985, FIM 125cc Wereldkampioen Cagiva 125cc, 

Twee Finse wereldkampioenen uit het verleden, Pekka Vehkonen en Heikki Mikkola


Boek 2020

MX Boek

Klik op het logo hieronder om uw MX Boek hier rechtstreeks te bestellen!

Bestseller logo


Verder naar de MX Fotobox 

 E-mail: motocrossadvies@ziggo.nl # Copyright © 2000 MX Adviseur: Jan Müller