BCS RacingSwentiboldTwin AirCS-Echt logo
MX-Brace logoBoek 2020Optiflex logo

 

1934, in Colne, Engeland


Jeff Smith 1946

1946, Jeff start met motorsport op een oude Triumph, op 9 jarige leeftijd.

 

1946, 125cc BSA Bantam voor Trial

#

1947, Norton trial motor

Norton 1952 Jeff Smith 

1952, Norton - Trial Fabrieksrijder

Jeff Smith Norton

1952, Norton crosser

1954 BSA Trial

1953 en 1954,  BSA Trial Fabrieksrijder en Brits Trial Kampioen

1953 Jeff Smith

1953, BSA Gold star

Smith enduro

1954, BSA zesdaagse

Jeff Smith BSA   

1954, met BSA, winnaar van de Dutch Motocross Grand Prix

en vanaf dan start Jeff zijn MX loopbaan met BSA en was hij actief tot eind 1969.

BSA, C15 250cc

BSA

1957, BSA zesdaagse

BSA 250 cc Jeff Smith

1959, BSA 250 cc

1960 Jeff Smith

1960, BSA Trial

1964, BSA 250 cc Trial

Jeff Smith BSA Victor

1966, BSA Victor

Jeff Smith Greeves test

Greeves test

Jeff Smith, CZ

CZ, test 

Husqvarna test Jeff Smith

1967, Husqvarna test

Ossa test Jeff Smith

OSSA, test

Sprite test Jeff Smith

1968, Sprite test


 

1975, Jeff Smith is mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van offroad-motoren voor Bombardier (Can-Am) in Minnesota.

1974,Bombardier Can-Am behaalde de eerste drie plaatsen in het outdoor

kampioenschap 250cc


Palmares

1953 en 1954,  Brits Trial Kampioen met BSA

9 x Brits MX Kampioen

1956-1957, Winnaar Motorcross der Naties

1959-1960, Winnaar Motorcross der Naties

1963, Winnaar Motorcross der Naties

1964 & 1965, Wereldkampioen Motocross 500cc met de BSA B40 (420cc)

1964-1965, Winnaar Motorcross der Naties

1967, Winnaar Motorcross der Naties

Jeff behaalde verder 8 x Gouden medailles bij 11 x deelnames aan de Schotse Zesdaagse Trials


Jeff Smith  
 GB Orde
 

I970, Jeff Smith werd ook onderscheiden voor zijn verdienste in de Motorsport,

met de

“Orde van het Britse Rijk”


Jeff Smith is ook opgenomen in de Hall of Fame, klik hier voor het verhaal.

AMA logo


AHRMA logo

1990 tot 1999, was Jeff Smith, Voorzitter van de

American Historic Racing Motorcycle Association (AHRMA)  

MX Boek

Klik op het logo hieronder om uw MX Boek hier rechtstreeks te bestellen!

Bestseller logo

Verder naar de MX Fotobox >>>> 

E-mail: motocrossadvies@ziggo.nl # Copyright © 2000 MX Adviseur: Jan Müller