Pro MX StageTwin Air
MX-Brace logoOptiflex logo

Glenn van Vugt

Sinds maart 2003 werkte ik samen met MX-2 rijder Glenn van Vugt uit België.


HOE GAAT HET MET GLENN VAN VUGT !

Op 15 augustus 2010 kwam mijn pupil Glenn van Vugt uit Weelde op zijn geliefde circuit de Keiheuvel te Balen zwaar ten val. Glenn werd van Mol overgebracht naar Edegem omdat de artsen in Mol dergelijke breuk nog nooit hadden gezien. De artsen in Edegem gaven weinig hoop. Glenn had door zijn val een dwarslaesie opgelopen, zesde borstwervel gebroken aan de voorzijde en een gebroken nekwervel. Ook na de operatie wisten de artsen te melden dat er geen hoop was op herstel.

Maar Glenn begon terug gevoel te krijgen en na een week spraken de dokters niet meer van een complete maar incomplete dwarslaesie.

 

Na drie weken in Edegem te hebben verbleven werd Glenn overgebracht naar het revalidatiecentrum in Pulderbos...waarvoor hij zelf gekozen had omdat hij daar zijn studies verder kon voort zetten. 
Glenn kreeg er zijn hoofdvakken via het Bednet systeem...zo kon hij de lessen in zijn school in Turnhout blijven volgen via de computer. Hij had een zwaar dagschema ...buiten de school moest hij ook nog revalideren en dat was toch de hoofdzaak. 

Glenn was vastbesloten te slagen dat jaar zodat hij daarna verder kon studeren. 

Zijn revalidatie verliep voorspoedig en hij liet iedereen versteld staan. We moesten afwachten in hoe verre Glenn zou hersteld dat kon niemand voorspellen. 

Ondertussen is Glenn thuis en werkt hij verder aan zijn revalidatie, die zo goed verliep zo dat hij in huis zelfs zelfstandig kan lopen

 Het gezin van Vugt werd op amper 8 maanden tijd twee keer zwaar getroffen...In december 2009 kreeg Glenn's jongere zusje Lynn de  zeldzame ziekte Guillian Barré amper 8 maanden later, Lynn was net vijf weken uit het revalidatiecentrum ontslagen, toen kwam haar broer zwaar ten val.

De Vugtjes zijn samen sterk maar steun van de omgeving was meer dan welkom.

2013

2012

En zie hier amper 7 maanden later stapt Glenn weer zonder hulpmiddelen rond.

2011 (April 2011)

2010

             2009                                        2008

2007

2006

2005

2004

2003

www.whitebull-mxteam.be


MX Boek

Klik op het logo hieronder om uw MX Boek hier rechtstreeks te bestellen!

Bestseller logo

Verder naar het overzicht over Natascha Fransoo

E-mail: motocrossadvies@ziggo.nl # Copyright © 2000 MX Adviseur: Jan Müller