Pro-Vue 2018      Twin Air    Swentibold MX Boek
auto-onderdelen.nlMX-Brace logo

Dinand Zijlstra  

1955?- 1999


Begonnen met een Sparta Brommer, hiervan zoek ik nog een foto


1974 Dinand Zijlstra Kreidler

1973 & 1974, Kreidler 50cc

#

1975, Honda 125 cc

1976, Honda Grasbaan

Dinand Zijlstra Kawasaki

1977, Kawasaki

Kawasaki JDG Dinand Zijlstra

1978, met de Jan de Groot Kawasaki

Beta 1979 Dinand Zijlstra

1978, Beta 

1980 Yamaha, Dinand Zijlstra

1980, Yamaha

1980 Yamaha Dinand Zijlstra

1981, Yamaha

1981, Yamaha Dinand Zijlstra

1982, Yamaha 

1983 Honda 125cc Dinand Zijlstra

1983, Honda 125 cc

1984, Honda Dinand Zijlstra

1984, Honda 125 cc

Dinand Zijlstra 500 Honda

1985, Venko Honda 500cc

Dinand Zijlstra KTM

1986 / 1987,  KTM 500cc

Zijlstra kawa 500

1988, 500 cc Kawasaki

1989 Kawa

1989, Kawasaki 500 cc

199 Kawasaki 125 cc

1990, Kawasaki 125 cc


Dinand zijn Enduro overzicht

Honda 85cc Dinand Zijlstra

1983, Enduro Honda 125 Frame met een 80 cc blok

Dinand Zijlstra 1984 Assen  Zijlstra Assen

1984, Honda 125 cc tijdens de Zesdaagse in Assen

#

1983, Deelnemer aan de Zesdaagse in Wales (80cc)

1984, Deelnemer met de Honda 125 cc tijdens de Zesdaagse in Assen

1985, Gouden medaille tijdens de Zesdaagse in Spanje


Dinand Zijlstra zijn palmares

1973  Nederlands Kampioen grasbaan 50cc Junioren

1974, Nederlands Kampioen Grasbaan, 50 cc Senioren, Kreidler

1975, Nederlands Kampioen Grasbaan en Cross, 50 cc

1976, Nederlands Kampioen 125 cc, Kawasaki

1977, Nederlands Kampioen 125 cc, Kawasaki

1978, Nederlands Kampioen 125 cc, Kawasaki

1979, Nederlands Kampioen 125 cc, Beta

1980,  3de plaats in GPs, en 11 plaats in WK stand en in de 250 cc, H26 op Yamaha

1981,  slecht jaar in de 250 cc door blessures

1982,  ook een jaar om te vergeten

1983,  4de plaats cross 125 Venko Honda

1984,  Nederlands Kampioen met de 125 cc Venko Honda

1984, Wereldkampioen Enduro met het Venko Honda team

1985,  9de plaats 500cc Venko Honda

1986,  5de plaats 500cc KTM.

1987,  7de plaats 500cc KTM.

1988,  500 cc Kawasaki

1989,  500cc Kawasaki

1990,  125cc Kawasaki


"Zandhaas"

Dinand Zijlstra en Gerrit Schuurman

Vaste monteur van Dinand was Gerrit Schuurman

Verder naar de MX Fotobox 

 E-mail: motocrossadvies@ziggo.nl # Copyright © 2000 MX Adviseur: Jan Müller